Català | Castellano | English
080

080 BARCELONA FASHION

 

EL CONCEPTE DEL 080 BARCELONA FASHION

La creativitat i la innovació són els conceptes que inspiren el 080 Barcelona Fashion, sense oblidar la importància del mercat i la necessitat de donar sortida comercial a la moda.

El 080 Barcelona Fashion va néixer el juliol del 2007, emmarcat dins el Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010 que impulsa el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, amb l'objectiu de ser una plataforma per donar visibilitat als dissenyadors independents i esdevenir un referent del disseny i la moda d'avantguarda a escala internacional.

Aquest any culminem l'etapa d'un pla que es va dissenyar amb la intenció de reactivar el sector tèxtil creant sinergies amb el disseny de moda que es fa avui dia a Catalunya i que, a banda de tenir com a objectiu el foment de la internacionalització, la vinculació entre creativitat i indústria, el suport financer i el suport al talent emergent, tenia com a objectiu l'organització d'un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona que situés la capital catalana al panorama internacional del disseny i l'avantguarda.

Aquesta és la sisena edició d'un esdeveniment que, des de l'edició pilot celebrada el juliol de 2007, ha anat creixent i s'ha anat consolidant fins al punt d'ocupar un espai en el circuit de la moda independent i convertir-se en una cita ineludible de la moda i el disseny d'avantguarda, tot transformant Barcelona en un aparador de primer ordre a escala mundial de les noves tendències catalanes i internacionals.

Donada la importància del mercat, i gràcies a programes permanents com el Projecte Bressol, BePhysic i d'altres d'efímers però amb un important impacte comercial, com és el showroom del 080 Barcelona Fashion, en les darreres edicions s'ha aconseguit donar sortida comercial, de manera notable, a les col·leccions dels participants i, d'aquesta manera, donar resposta a les dificultats dels creadors independents per materialitzar i comercialitzar les seves col·leccions, tant dins com fora de les nostres fronteres.

080 Barcelona Fashion aposta per la “cultura de la moda” en un sentit integral i pretén ser més que una passarel·la de moda. Per a aquesta sisena edició s'ha organitzat una sèrie d'activitats paral·leles i taules rodones que de ben segur tindran una bona acollida i aproparan encara més la moda al carrer.

Consorci de Comerç, Artesania i Mode de Catalunya

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona